Warszawa pachnąca czekoladą i jesiennymi liśćmi czyli magia jesieni i słodycz nauki.

Jak połączyć edukację z czystą radością? Najlepiej tak, jak zrobili to uczniowie IIB, IF i 4D z naszej szkoły podczas wycieczki 9 października.

Najpierw Fabryka Czekolady Wedel, gdzie nauka pobudziła wszystkie zmysły. Dotyk, węch i smak – to była prawdziwa uczta dla czekoladoholików, podczas której młodzież poznała historię słodkości i mogła ich spróbować – czekolada tam płynie w kranach. Uśmiech nie schodził z twarzy, a wspólne doświadczenia wzmacniały przyjaźnie.

Następnie przenieśliśmy się do „baśniowego” Ogrodu Botanicznego PAN w Powsinie, gdzie jesień stworzyła magiczną, kolorową scenerię. Podczas zajęć terenowych, uczniowie w praktyce zgłębiali tajniki botaniki, co sprawiło, że nauka stała się fascynującą przygodą, a nie tylko teorią z książki.

To był dzień, który udowodnił, że nauka może być cudowną przygodą. Opiekę sprawowały równie zachwycone nauczycielki: Anna Rohde-Wrzodak, Katarzyna Wiśniewska, Joanna Mordwa i Dorota Granica.

Przejdź do treści